Uvjeti poslovanja regulirani su Zakonom o zaštiti potrošača (N.N.79/2007). 

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem telefona, e-maila ili u internet trgovini Eco shop - Studio Aromedica aromedica.hr/cs-cart (u daljnjem tekstu Kupac).

Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

PRODAVATELJ ili POSREDNIK U TRGOVINI ili IZVRŠITELJ USLUGA

Prodavatelj / posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Studio Aromedica d.o.o., Strossmayerova 13, 51000 Rijeka OIB: 10875690239,  (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

 

POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa.

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem i korištenjem Eco Shopa - Studio Aromedica prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti

 

CIJENE

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Troškovi dostave navedeni su niže. 

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, odobrava se popust od 10% za skupinu kupaca koju čine sve osobe koje u organizaciji naše tvrtke u suradnji sa vanjskim učilištima polaze ili su završili edukacije iz fitoaromaterapije ili druge vrste edukacija.


NAGRADNI POPUSTI

Nagradne popuste mogu sakupljati isključivo registrirani kupci, koji proces narudžbe vrše dok su logirani u web shop.

Ukoliko ste registrirani kupac, svaki kupljeni artikal u Eco shopu - Studio Aromedica vam donosi 4%  iznosa kupljenog artikla (cashback), i taj ćete iznos koristiti za umanjenje kod slijedeće kupnje. Npr. ako kupujete artikal vrijednosti 100 kn, osvojili ste popust u iznosu 4 kn i taj iznos ćete moći iskoristiti na slijedećoj kupovini.

Koliko točno iznosi popust koji možete osvojiti za slijedeću kupnju, možete vidjeti kod pregleda košarice tijekom kupovine. Iznos popusta biti će prikazan na vašem korisničkom računu pod Transakcije, nakon što vaša narudžba dobije status iz kojeg je vidljivo da je vaša narudžba zaključena.

NAGRADNI POPUST NE OBRAČUNAVA SE UKOLIKO JE TIJEKOM KUPOVINE UKLJUČEN BILO KOJI DRUGI POPUST.

Popust koji ste ostvarili automatski će biti obračunat prilikom vaše slijedeće kupovine.

 

NARUČIVANJE

Robu je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, odnosno, uvijek kada je internet trgovina otvorena. Roba se naručuje elektronskim obrascem putem stranice www.aromedica.hr, a  Kupac o istoj dobiva obavijest na e-mail adresu. Ukoliko Prodavatelj iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može navedene u narudžbi, a o roku i/ili nemogućnosti isporuke ostatka će pismenim putem na e-mail adresu obavijestiti Kupca. Odluči li se Kupac na otkazivanje preostalog djela narudžbe, a već je izvršio uplatu, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od zaprimanja odluke o otkazivanju i to uplatom na račun.

Narudžba se smatra zaprimljenom  u trenutku kada Kupac elektroničkim putem završi narudžbu i na ekranu mu se ispiše broj narudžbe kao i obavijest o uspješno zaprimljenoj narudžbi.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu unesenu u elektronski obrazac.

 

NAČIN PLAĆANJA

Odabrane artikle i usluge možete platiti unaprijed uplatom na naš žiro račun ili pouzećem (prilikom preuzimanja narudžbe). 

 

DOSTAVA GLS SLUŽBOM ILI HRVATSKOM POŠTOM I TROŠKOVI

Naručene artikle šaljemo GLS, City Ex službom ili Hrvatskom poštom kao paket. Sve narudžbe zaprimljene tijekom tjedna obrađuju se i šalju u dostavu u utorak idućeg tjedan, što znači da su na Vašoj adresi u srijedu ili četvrtak u tjednu nakon izvršene narudžbe.

Troškove slanja i pakiranja snosi kupac, osim za narudžbe vrijednosti iznad 300,00 kn.

 

Troškovi dostave ovise o visini narudžbe:

- narudžba  do 299,99 kn - troškovi 35,00 kn

Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim ili nepotpunim kontakt-podacima.

 

PRIJENOS VLASNIŠTVA  I OBVEZE KUPCA

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Studio Aromedica d.o.o. nije odgovorno u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Studio Aromedica d.o.o. nije odgovorno ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe pošiljke zbog neadekvatnih postavki vaše e-mail adrese.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba

VAŽNO

Ukoliko ne preuzmete paket u vremenskom periodu koji određuju GLS i Hrvatska pošta (obično 5 dana) bez obzira na razloge nepreuzimanja i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove slanja i povrata paketa kao i troškove  ponovnog slanja paketa na željenu adresu.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o adresi za dostavu i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu. U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

 

PRAVO NA RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Kupac može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor u roku od sedam dana. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada Prodavatelj preda proizvod dostavnoj službi. U slučaju raskida ugovora kod plaćanja internet bankarstvom Prodavatelj će uplaćeni iznos vratiti Kupcu nakon primitka povrata paketa s neoštećenom robom. U suprotnom će iznos umanjiti za otvorene ili oštećene artikle. 


REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Ovo poglavlje opisano je ovdje.

 

PRIVATNOST PODATAKA

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Studio Aromedica d.o.o. se u skladu s Uredbom (EU) br. 2016/679 obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za pružanje naših usluga. Studio Aromedica d.o.o. ne distribuira Newslettere svojim kupcima. Svi se podaci o korisnicima služe isključivo za funkciju Internet trgovine Eco Shop i strogo čuvaju i dostupni su samo direktoru tvrtke.

U svrhu pružanja odgovarajućih usluga korisnik i/ili kupac je dužan dostaviti neke od sljedećih podataka koji su istome potrebni za zasnivanje ugovornog odnosa radi pružanja pojedine usluge i/ili prodaje određenih proizvoda iz našeg asortimana:

 

- ime i prezime;

- adresa;

- kontakt broj fiksnog ili mobilnog telefona;

- kontakt podatke elektroničke pošte (e-mail adresa);

Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi. 

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na stranici naše Internet trgovine ili slanjem e-maila na adresu
shop@aromedica.hr

Obavijesti o promjenama
U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naše web stranice kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka
Studio Aromedica d.o.o. s registriranim sjedištem u Strossmayerovoj ulici br. 13, 51000 Rijeka, je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.
Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Svrha prikupljanja podataka
Prodaja – za obradu vaše narudžbe
Studio Aromedica d.o.o. će prikupiti osobne podatke, informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite proizvod kupljen kod nas, uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.
Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Prijenos trećim stranama
Studio Aromedica d.o.o. ne prenosi vaše osobne podatke trećim stranama.

 
Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Studio Aromedica d.o.o.

Pristup i izmjena podataka
Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na web stranici naše Internet trgovine gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na web stranici bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programa.
Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Studio Aromedica d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na email adresu shop@aromedica.hr
Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našoj Internet trgovini s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika
Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu shop@aromedica.hr i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Pravo na prigovor
Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu shop@aromedica.hr

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka
Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Studio Aromedica d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni.


Pravila o postupanju s kolačićima
Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje, sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva.
Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „Slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama ne dozvolite privolu, ti podaci neće biti prikupljani, pohranjivani ni obrađivani.

 


IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije NISU medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati i drugi proizvodi iz naše ponude nisu registrirani kao dodatak prehrani u Republici Hrvatskoj, osim onih za koje je striktno navedeno da jesu dodaci prehrani. Tekstovi koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja,  hidrolata i zelene gline informativne su prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije. Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline kao i sastojci za kozmetiku iz naše ponude su SIROVINE - kako ćete ih koristiti, ovisi o vama.

Ne preuzimamo  nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima. Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Obavezno pročitajte i Način korištenja stranica.


Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje i korištenja stranica i da se s njima slaže.