Košarica 0 x

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja regulirani su Zakonom o zaštiti potrošača (N.N.79/2007).

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem telefona, e-maila ili u internet trgovini – Studio Aromedica www.aromedica.hr (u daljnjem tekstu Kupac).

Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

PRODAVATELJ ili POSREDNIK U TRGOVINI ili IZVRŠITELJ USLUGA

Prodavatelj / posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Studio Aromedica d.o.o., Strossmayerova 13, 51000 Rijeka OIB: 10875690239,  (u daljnjem tekstu Prodavatelj).

POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem i korištenjem Web Shopa – Studio Aromedica prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti

 

CIJENE

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Troškovi dostave navedeni su niže. 

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, odobrava se popust od 10% za skupinu kupaca koju čine sve osobe koje u organizaciji naše tvrtke u suradnji sa vanjskim učilištima polaze ili su završili edukacije iz fitoaromaterapije ili druge vrste edukacija.

NAGRADNI POPUSTI

Nagradne popuste mogu sakupljati isključivo registrirani kupci, koji proces narudžbe vrše dok su prijavljeni u web shop. Nagradni popusti obračunavaju se automatski pri čemu kupac dobiva na svoju adresu e-pošte kupon za popust prilikom slijedeće kupovine. Kuponi su ograničenog roka trajanja i ukoliko se ne iskoriste u zadanom roku, postaju nevažeći.

NAGRADNI POPUST NE OBRAČUNAVA SE UKOLIKO JE TIJEKOM KUPOVINE UKLJUČEN BILO KOJI DRUGI POPUST.

NARUČIVANJE

Robu je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, odnosno, uvijek kada je internet trgovina otvorena. Roba se naručuje elektronskim obrascem putem stranice www.aromedica.hr, a  Kupac o istoj dobiva obavijest na e-mail adresu. Ukoliko Prodavatelj iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može navedene u narudžbi, a o roku i/ili nemogućnosti isporuke ostatka će pismenim putem na e-mail adresu obavijestiti Kupca. Odluči li se Kupac na otkazivanje preostalog djela narudžbe, a već je izvršio uplatu, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od zaprimanja odluke o otkazivanju i to uplatom na račun.

Narudžba se smatra zaprimljenom  u trenutku kada Kupac elektroničkim putem završi narudžbu i na ekranu mu se ispiše broj narudžbe kao i obavijest o uspješno zaprimljenoj narudžbi.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu unesenu u elektronski obrazac.

 

NAČIN PLAĆANJA

Odabrane artikle i usluge možete platiti unaprijed uplatom na naš poslovni račun (internet bankarstvom, u pošti, banci ili na neki drugi način) ili pouzećem (prilikom preuzimanja narudžbe).

DOSTAVA GLS SLUŽBOM ILI HRVATSKOM POŠTOM I TROŠKOVI

Naručene artikle šaljemo GLS dostavnom službom kao paket. Sve narudžbe zaprimljene do ponedjeljka u 08.00 sati obrađuju se i šalju u dostavu istog ili slijedećeg dana, što znači da su na Vašoj adresi u utorak ili srijedu. Sve narudžbe zaprimljene nakon ponedjeljka u 08.00 sati obraditi će se i poslati u dostavu idućeg ponedjeljka ili utorka.

Troškove slanja i pakiranja snosi kupac, osim za narudžbe vrijednosti iznad 299,99 kn.

Troškovi dostave ovise o visini narudžbe:

– narudžba  do 299,99 kn – troškovi 35,00 kn

Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim ili nepotpunim kontakt-podacima.

PRIJENOS VLASNIŠTVA  I OBVEZE KUPCA

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Studio Aromedica d.o.o. nije odgovorno u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Studio Aromedica d.o.o. nije odgovorno ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe pošiljke zbog neadekvatnih postavki vaše e-mail adrese.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba

VAŽNO

Ukoliko ne preuzmete paket u vremenskom periodu koji određuju GLS i Hrvatska pošta (obično 5 dana) bez obzira na razloge nepreuzimanja i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove slanja i povrata paketa kao i troškove  ponovnog slanja paketa na željenu adresu.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o adresi za dostavu i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu. U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

PRAVO NA RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Kupac može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor u roku od sedam dana. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada Prodavatelj preda proizvod dostavnoj službi. U slučaju raskida ugovora kod plaćanja internet bankarstvom Prodavatelj će uplaćeni iznos vratiti Kupcu nakon primitka povrata paketa s neoštećenom robom. U suprotnom će iznos umanjiti za otvorene ili oštećene artikle. 

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Ovo poglavlje opisano je ovdje.

X